Drukwerk is nog steeds een belangrijk onderdeel van de marketingmix. Het kan een effectieve manier zijn om de aandacht van je doelgroep te trekken en je boodschap over te brengen. Maar met zoveel drukwerk dat dagelijks wordt geproduceerd, kan het moeilijk zijn om op te vallen in de massa. In dit artikel geven we je een aantal tips om jouw drukwerk te laten opvallen en je doelgroep te bereiken.

  1. Kies de juiste kleuren

Kleuren hebben een enorme impact op hoe je drukwerk wordt ontvangen. Kies kleuren die passen bij je merk en die opvallen in de omgeving waarin het drukwerk wordt verspreid.

  1. Gebruik aantrekkelijke afbeeldingen

Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Kies afbeeldingen die passen bij je boodschap en die de aandacht van je doelgroep trekken.

  1. Maak gebruik van creatieve vormen

Drukwerk hoeft niet altijd rechthoekig te zijn. Kies eens voor een afwijkende vorm om op te vallen tussen ander drukwerk.

  1. Kies het juiste formaat

Kies het formaat dat past bij je boodschap en zorg ervoor dat het opvalt tussen ander drukwerk.

  1. Gebruik pakkende teksten

Gebruik korte en krachtige zinnen om je boodschap over te brengen. Zorg ervoor dat de tekst aansluit bij je doelgroep en dat het de aandacht trekt.

  1. Kies het juiste materiaal

Het materiaal waarop je drukwerk wordt gedrukt heeft ook invloed op hoe het wordt ontvangen. Kies voor een materiaal dat past bij je boodschap en dat opvalt in de omgeving waarin het wordt verspreid.

Conclusie

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat jouw drukwerk opvalt tussen de massa. Zorg ervoor dat je drukwerk past bij je merk en bij je doelgroep. Vergeet ook niet om een duidelijke call to action toe te voegen aan je drukwerk, zodat je doelgroep actie onderneemt na het zien van je drukwerk. Ben je op zoek naar een partner voor je drukwerk? Neem dan contact op met Van Doren Reclame.